Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ کشته شدن جرج فلوید شهروند آفریقایی تبار آمریکا به وسیله یک مامور پلیس شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا، جنبش ضد نژادپرستی را در این کشور مدعی حقوق بشر تشدید کرد.

در چنین روزی از سال ۱۸۶۵، یک ژنرال ارتش ایالت های شمالی به ریاست آبراهام لینکلن در دوره جنگ های داخلی به گروهی از بردگان در ایالت تگزاس اطلاع داد که بر اساس بیانیه رهایی بردگان رئیس جمهوری وقت، ۲ سال پیش تر از موعد آزاد شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تگزاس به عنوان نخستین ایالت از سال ۱۹۸۰ این روز را تعطیل رسمی اعلان کرد و سپس بیشتر ایالت های آمریکا به تدریج این روز را تعطیل کردند.

حالا برغم فشار تندروهای موسوم به نئوکان و انجیلی ها و نیز ترامپیست ها که همچنان با الغای برده داری مخالف هستند، مجلس نمایندگان با ۴۱۵ رای موافق در برابر  ۱۴  رای ممتنع این طرح را تصوب کرد که روز سه شنبه به تائید سنا رسیده بود. کنگره این مصوبه را برای تائید نهایی برای جو بایدن رئیس جمهوری فرستاده که قرار است در نشستی در کاخ سفید امضا و تبدیل به قانون شود.

ژوئنتینث نوزدهمین تعطیلی رسمی فدرال در ایالات متحده در کنار کریسمس، روز نخست سال نو، شکرگزاری، استقلال و بزرگداشت رئیسان جمهوری و مارتین لوترکینگ رهبر حقوق مدنی سیاهان است.

نزدیک به یک سال ازقتل جورج فلویدشهروند سیاهپوست بدست پلیس آمریکایی می گذرد، اگرچه کامالا هریس معاون رئیس جمهوری این کشور در ملاقات با خانواده وی خواستار اقدام قانونی علیه پلیس سفیدپوست شد؛ اما به نظر این مساله ریشه در ساختارپلیس آمریکا داردکه اکنون به یک بحران اجتماعی امنیتی بدل گشته است.

خشونت پلیس آمریکا علیه جامعه رنگین پوست این کشور،   بویژه سیاهپوستان چندین دهه است که ادامه داشته و هیچ یک از مقامات بلندپایه این کشور از جمله روسای جمهوری کنونی و گذشته آمریکا هرگز اقدامی موثر برای پایان دادن به این رویه در پیش نگرفتند.

قتل جورج فلوید در پنجم خرداد ۱۳۹۹ بدست درک شووین پلیس سفیدپوست آمریکایی که هم اکنون  با مجرم شناخته شدن از سوی دادگاه دوران محکومیت خود را در زندان می گذارند، به یک نماد ضدنژادپرستی و عدالتخواهی در سال ۲۰۲۰ میلادی، نه تنها در سراسر آمریکا بلکه در دیگر نقاط جهان علیه خشونت چندین ساله پلیس آمریکا بدل گشت.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و کامالا هریس معاون وی؛ درحالی در کاخ سفید به مناسبت نخستین سالروز قتل جورج فلوید پذیرای خانواده وی بودند، که تاکنون اقدامی موثر نه تنها توسط آنها بلکه  از سوی دیگر روسای پیشین آمریکا در باره نژادپرستی نظام مند توام با خشونت نیروهای پلیس سفید این کشور علیه جامعه رنگین پوستان در آمریکا صورت نگرفته است.

قطعا جورج فلوید تنها و آخرین فرد از جامعه سیاهپوست آمریکا نبود که با رفتارهای خشونت آمیز نیروهای پلیس آمریکا جان خود را از دست داد، رفتارهای تبعیض آمیزی که همین نیروهای پلیس علیه جنایتکارانه ترین اقداماتی که از سوی شهروندان سفیدپوست سر می زند، روا نمی دارند.

یک نمونه از اقدام تبیعض آمیز پلیس در قبال رفتارهای جنایتکارانه افراد سفیدپوست، در مورد «دیلان روف» (Dylann Roof) نوجوان سفید پوست آمریکایی بود که در ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ با ورود به «کلیسای چارلستون» واقع در کارولینای جنوبی ۹ شهروند سیاهپوست آمریکایی را درحال عبادت به قتل رساند، پلیس با ملاطفت تمام، تنها به وی دستبند زده و او را برای انجام روند محاکمه بازداشت کرد، درحالی که برای جورج فلوید که مظنون  به داشتن یک اسکانس تقلبی ۲۰ دلاری بود به مدت ۹ دقیقه زیر زانوی پلیس سفید پوست شهر مییناپولیس ایالت مینه سوتا دست و پا زد تا جان بدهد.

برچسب‌ها کنگره آمریکا برده داری روز جهانی لغو برده داری ایالت تگزاس مجلس نمایندگان آمریکا ایالات متحده آمریکا کاخ سفید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کنگره آمریکا برده داری کنگره آمریکا برده داری ایالت تگزاس مجلس نمایندگان آمریکا ایالات متحده آمریکا کاخ سفید پلیس آمریکا رئیس جمهوری جورج فلوید پلیس سفید برده داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۰۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاف‌های بایدن به روایت آمار | کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از راشاتودی، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در سخنرانی‌های عمومی بارها و بارها دچار اشتباه و گاف کلامی شده است به طوری که تحلیل رونوشت‌های کاخ سفید نشان می‌دهد که مشاورانش تنها در سال جاری دست کم ۱۴۸ بار مجبور به اصلاح گاف‌های او شده‌اند!

این تحلیل و بررسی که تارنمای خبری محافظه‌کار «دیلی کالر» مجری آن بوده است، پس از ارزیابی به این نتیجه رسید که بایدن در سال ۲۰۲۴ به ازای هر روز، بیش از یک بار گاف داده است. این تحلیل ۱۱۸ بیانیه، سخنرانی و نشست مطبوعاتی را شامل می‌شود که کاخ سفید رونوشت آن را منتشر و کارکنان دفتر ریاست جمهوری متعاقباً آن را اصلاح کردند.

به نوشته دیلی کالر، این اصلاحات طیف وسیعی از گاف‌ها از جمله اشتباهات غیرارادی (تلفظی، ارائه اطلاعات غلط و …) تا اضافه کردن کلمات و تغییر معنای کلی حرف‌ها را در بر می‌گیرد.

به عنوان نمونه، زمانی که باید در جریان یکی از سخنرانی‌هایش گفت که «همه آمریکایی‌ها علیه طرح نجات او رای دادند»، در حالی که باید می‌گفت «همه جمهوری‌خواهان»!

در مثالی دیگر، او گفته بود که «باید از هرگونه تهدید علیه دموکراسی دفاع کرد» در حالی که کلمه اصلاح‌شده در رونوشت کاخ سفید، این بود: «باید هرگونه تهدید علیه دموکراسی را شکست داد». رونوشت تنها یکی از سخنرانی‌های بایدن (نطق وضعیت کشور ماه گذشته)، ۱۳ اصلاحیه داشت!

از جمله گاف‌های غیرارادی می‌توان به ادعای «۷۵۰ میلیون آمریکایی (دوبرابر بیشتر از جمعیت واقعی آمریکا) واکسن کووید -۱۹ دریافت کردند» اشاره کرد. او همچنین به افراد مسن مبتلا به دیابت گفته بود «کهن‌سالان معلول»!

بایدن ۸۱ ساله هم‌اکنون مسن‌ترین رییس جمهور تاریخ آمریکاست و در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری امسال، در پایان دوره دوم ۸۶ ساله خواهد بود. نظرسنجی ماه گذشته نیویورک‌تایمز نشان می‌دهد که ۷۲ درصد آمریکایی‌ها از جمله بیش از نیمی از دموکرات‌ها معتقدند که بایدن برای انجام وظایف رییس جمهوری، بیش از حد پیر است.

دیگر خبرها

  • حمایت دانشگاه از غزه/ ۱۸ دانشجوی دیگر در آمریکا بازداشت شدند
  • واکنش در سازمان ملل به خشونت علیه دانشجویان آمریکا
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار | کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • بازداشت هزار دانشجوی حامی فلسطین در 25 دانشگاه آمریکا
  • خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله! + فیلم
  • کاخ سفید: اقدام دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا محکوم است
  • کاریکاتور/ خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان معترض؛ وقتی آزادی بیان می‌میرد
  • کشته شدن ۴ مامور پلیس در کارولینای شمالی
  • ببینید | مرگ سه افسر پلیس؛ اولین تصاویر از تیراندازی خونین در ایالت کارولینا
  • لرستان یکی از استان‌های امن در کشور به شمار می‌آید